Veganistische make-up

vegan make up

Vegan make-up is een cosmetische techniek die verwijst naar cosmetische producten die 100% veganistisch zijn. Een “veganistisch” cosmeticaproduct is gemaakt van planten die geen enkele bewerking hebben ondergaan die ze minder veilig, minder efficiënt of minder veilig zou maken.

Deze veganistische cosmeticatrend is de laatste jaren waarschijnlijk populairder geworden. Wat het anders maakt dan andere trends is dat het meer gaat om het benadrukken van de veganistische levensstijl. Hoewel het de laatste jaren meer voorkomt, is het er altijd al geweest. Het gebruik van make-up is er waarschijnlijk altijd al geweest, maar het werd beperkt door het feit dat het mensen aan chirurgie deed denken.

Als u er nog nooit of helemaal niet van gehoord hebt, bent u niet de enige. De term is niet altijd wijd en zijd bekend geweest. Slechts weinigen weten wat het is, hoe het wordt gebruikt en waarom het een goede zaak is.

Het gebruik van make-up is er altijd al geweest, en het gaat terug tot de Egyptenaren, Romeinen en oude Chinezen. In die tijd bracht je kleurstof aan op je gezicht en keek je waarschijnlijk naar oogkussentjes en zat je onder aangeleerde kaarsen. Voor de meesten van ons werd make-up specifiek gebruikt als middel om lelijke gelaatstrekken te verbergen.

De veganistische beweging heeft dit bewustzijn naar de massa gebracht. Meer mensen stappen over op 100% veganistische producten, en veel schoonheidsbedrijven brengen veganistische producten uit om een nieuwe markt te veroveren. De mode omarmt nu de donkere kant van de mode en veganistische make-up groeit in populariteit.

Mensen realiseren zich dat dieren lijden onder mishandeling en dat veganistische producten een verlengstuk zijn van deze beweging. Kiezen voor wreedheidvrije cosmetica is nu een mainstream-beweging. veganistische make-up is niet langer iets van het verleden.

De mensen eisen dat de cosmeticabedrijven die deze producten maken een eerlijke hoeveelheid ruimte krijgen om te groeien en te experimenteren.Momenteel eisen 28 staten dat cosmeticafabrikanten de FDA bellen voordat zij producten verkopen. Volgens de Vegan FDA wordt slechts 10% van de cosmetica die op dieren worden getest ooit aan de overheid gemeld.

Dit komt omdat sommige fabrikanten de regering opzettelijk misleiden over het product dat zij testen. Zij melden de resultaten van hun testproces, maar aangezien de testfaciliteiten de test niet op de dieren uitvoeren, melden zij de resultaten van tests op mensen.

In het verleden was de enige manier om producten op dieren te testen het opsturen van parfums of lotions om getest te worden. Niet alleen waren dieren niet bereid om op bedevaart te gaan, het weer was ook niet altijd betrouwbaar.giene risico’s waren groot die vaak tot ziektes leidden. Tenslotte waren er maar een paar merken die daadwerkelijk alleen plantaardige ingrediënten gebruikten. Dat is allemaal te danken aan de FDA.

Het gebruik van cosmetica is ongelooflijk gewoon en het is heel vervelend om te zien dat dierproeven nog steeds een groot deel uitmaken van het verkrijgen van goedkeuring voor producten door de FDA. Opvoeders en instanties beginnen zich met dit probleem bezig te houden en recente wetsvoorstellen om dierproefmethodes te schrappen beginnen nu door te komen. Opvoeders en instanties vechten voor de kubus onder elk ingrediënt voor veganistische producten.

Lees meer:

Onesie bestellen 

Hippe plus size kleding

Leave a Reply

Your email address will not be published.