Wat is parfum?

 

parfumWat is goedkope parfum?

Parfum is een zelfdrijvende, drukgevoelige afscheiding van een vluchtige vloeibare organische stof (olie van aromaten) die een aangename geur geeft. De bestanddelen worden nooit op dieren getest en worden zorgvuldig gemengd in een speciaal daarvoor gemaakte fles, voordat het de fabriek verlaat.

Gewoonlijk bevat de bovenkant, of het voorste gedeelte, van het flesje de olie en wordt het vloeibare parfum in de koelkast bewaard. Het ‘hart’ of de basis, bevat de alcohol en is normaal gesproken aan het verouderen en wordt weggegooid nadat het vloeibare parfum is opgedroogd. De resterende olie en parfum worden samen verpakt in een andere fles die bekend staat als de ‘blend’.

Elk van deze oliën en hun oliën worden volgens een speciale methode geproduceerd. De meeste oliën worden geproduceerd met behulp van bloemen en ze worden ontwikkeld met behulp van planten die genetisch gemodificeerd zijn. Vanwege de kosten is de productie van geuren met behulp van bloemen echter alleen mogelijk in kleinschalige biologische landbouwbedrijven.

Parfum maken is net als elke andere kunstvorm en als je de regels begrijpt, kun je thuis je eigen parfum maken met vergelijkbare resultaten. Met tijd en geduld kun je de verschillende soorten parfums vergelijken en begrijpen die concurrerende bedrijven gebruiken en waarom. Hoewel je thuis een parfum kunt maken, is de keuze heel persoonlijk, want de geur die voor iemand anders werkt, werkt misschien niet voor jou.

Het maken van een parfum bestaat uit drie basisstappen:

De eerste stap is het maken van een “pers” of “mold”, voor het gieten van de geurolie en Tenothe Debayment om een mold te maken. De tweede stap is het verouderen of rijpen van de mallen, om alle deeltjes van de olie te verwijderen die uit de parfumfles zijn gelekt of die kunnen worden ontdekt nadat het parfum is vrijgegeven. De derde stap is het toevoegen van een fixatief om ervoor te zorgen dat het parfummengsel consistent en oud is door een fixatief toe te voegen.

Het fixeermiddel is meestal een geurstof die de geur langer vasthoudt en in topconditie houdt. Fixeermiddelen zijn etherische oliën, plantenextracten, aromachemicaliën of ethylalcohol. De vuistregel bij het zoeken naar een fixatief is het gebruik ervan op minstens 200 volledig droge meter afstand van de parfumfles. Parfummakers hebben fixatieven zoals etherische oliën, bloemenessence en een citrusoplossing gebruikt om een aangename geur te creëren. Als u ziet dat uw parfumflesje geopend is, is het waarschijnlijk tijd om het weg te gooien.

Het ideale fixeermiddel moet afleiden van de geur van het parfum, maar niet zo veel dat het het parfum overheerst. Sommige fabrikanten hebben fixatieven ontwikkeld die noten of verschillende geuren aan het parfum toevoegen, het is een goed idee om in gedachten te houden dat het fixatief dat gevreesde ingrediënt is dat je droomparfum kan verpesten.

Wanneer parfums worden blootgesteld aan licht, geven de bestanddelen van het parfum formaldehyde af. Hoewel licht geen voorwaarde is voor het bestaan van parfum, kan het aanwezige licht een van de redenen zijn dat het parfum niet ruikt zoals het zou moeten ruiken.

Hoe ga je hiermee om?

Aangezien het de bedoeling is dat parfumbestanddelen in de lucht vrijkomen, kunt u dit voorkomen door een stukje absorberend materiaal tussen het parfumflesje en het licht te plaatsen. Absorberende materialen worden vaak gebruikt ter bescherming tegen hitte, vocht en RF-energie.

U moet er ook rekening mee houden dat licht de geur van uw parfum zal verwijderen. Licht kan de oliën in het parfum verwijderen, vooral bij het gebruik van lichte gassen.

Wat betekent dit?

Als u wilt dat uw parfum lang meegaat, en daarvoor zijn hoogwaardige bestanddelen nodig, dan moet u de beste producten gebruiken. Helaas kunnen merken buiten Frankrijk geen parfum aanbieden dat met de beste ingrediënten is gemaakt.

Daarom, voor degenen onder u die ervoor kiezen om parfum te kopen in dit Europese land, hier zijn enkele van de dingen die je moet overwegen:

1.Laat 4-6 maanden voor de geur te blijven.

2. Vermijd direct zonlicht.

3.Breng het parfum niet aan in de buurt van kleding of linnengoed.

4. Gebruik niet het parfum van iemand anders.

5. Gebruik nooit borden of bestek van iemand anders.

6. Gebruik nooit de schaar van iemand anders.

7.Gebruik niet de borstels van iemand anders.

Al deze adviezen zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat het parfum zo lang mogelijk meegaat, maar soms is er gewoon een beetje geluk nodig om de perfecte geur in flesjes bij u afgeleverd te krijgen.

Als u deze tips ter harte neemt, zult u altijd de best mogelijke resultaten krijgen wanneer u koopt bij een gerenommeerd bedrijf waarvan u de producten kunt vertrouwen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.